Solucions de Col·laboració Empresarial i Recepció Digital

Transformació Digital

Solucions de Col·laboració Empresarial i Recepció Digital

 

soluciones colaboracion empresarial ricoh remsa

La col·laboració empresarial és una forma de treballar més àgil basada en obtenir el màxim potencial de la interacció de les persones. L’objectiu és potenciar els espais de col·laboració enfront dels llocs fixos de treball incorporant les solucions de col·laboració empresarial i re-dissenyant els espais.

La col·laboració empresarial és un factor estratègic per al creixement de les organitzacions.

Les solucions de col·laboració empresarial permeten connectar a tots els membres de l’equip on, quan i com vulguin. Així reduir despeses i desplaçaments, estalviar temps i impulsar la productivitat.

Segons un estudi de Ricoh realitzat amb 3500 treballadors europeus, un 65% creu que la tecnologia d’automatització els permetrà ser més productius i un 98% creu que les noves tecnologies els permetran treballar de manera més intel·ligent.

 

 

Com a part de la transformació digital en l’empresa existeixen solucions de Regsitre de Visites com la app de Recepció Digital de Ricoh o els terminals TimeMoto de SafeScan.

 

 

Recepció Digital – App de Registre de Visites

Ricoh incorpora una app que permet oferir un servei d’entrada de visites desatès a les àrees de recepció, i així millorar l’experiència dels visitants i dels treballadors. La app permet:

  • Mantenir un control sobre les entrades de persones alienes a l’organització
  • Mantenir registres d’assistència precisos
  • Mostrar una imatge digital i innovadora de l’empresa
  • Dotar d’un sistema d’autoservei per al registre automàtic d’entrada perquè puguin accedir sense esperes
  • Garantir el compliment de la LOPD de la informació dels visitants

 

TimeMoto de SafeScan – Terminal de Registre de Visites

Els terminals intel·ligents de TimeMoto combinen la tecnologia d’identificació avançada amb el Programari per a PC de control de presència, per a ús en PC individual o en múltiples usuaris al Núvol.

  • Funcions del programari PC: inclou totes les eines d’informe en temps real, eines generals i de gestió, amb base de dades il·limitada, backups automàtics i possibilitat d’afegir múltiples terminals.
  • Fàcil Planificació: claredat visual amb colors i programació intuïtiva d’arrossegar i deixar anar.
  • Funcions avançades: programació per torns, registres d’entrada i sortida dels treballadors fora de l’horari convencional, registre de vacances, especificació d’hores especials en dies festius.
  • Grups Salarials: definir una taxa bàsica de pagament per usuari o grup d’usuaris i aplicar regles que modifiquen aquesta taxa bàsica.

 

 

Si t’interessa saber més sobre alguna de les solucions de registre de visites no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres

[minti_button link=»https://remsasl.com/contacta/» size=»medium» target=»_self» lightbox=»false» color=»color-3″ icon=»fa-envelope»] Més Informació [/minti_button]

Categories