Pràctiques sostenibles a l’oficina

Sostenibilitat

Pràctiques sostenibles a l’oficina

Estalvia paper

Primer de tot assegura’t de que necessites imprimir, potser pots escanejar el document o enviar-lo per correu electrònic en lloc d’imprimir-lo. Comprova que tot està correcte per no malgastar paper tornant-ho a imprimir.

Si realment et cal una còpia en paper, calcula quantes unitats exactes en necessites perquè no te’n sobrin, i utilitza el mode a doble cara (dúplex) per estalviar paper i espai. També pots ajustar els marges del document perquè càpiga més contingut en cada pàgina.

Reutilitza el paper si només has fet servir una cara, i així reduir el 50% de residus de paper.

Per evitar que s’embruti o es faci malbé el paper que no has utilitzat, col·loca directament el paper de l’envàs original a la impressora.

Calen 3 tones de fusta per produir 1 tona de paper d’impressió

Un treballador imprimeix de mitjana anual 1410 pàgines que van directes a la paperera

Estalvia energia

Els aparells electrònics consumeixen electricitat encara que estiguin en repòs, apaga la impressora quan no la facis servir, i desconnecta-la de la corrent.

 

Pots seleccionar l’àrea d’impressió abans d’imprimir per assegurar que imprimeixes les pàgines correctes.

La indústria del paper utilitza el 4% de l’energia mundial

Per produir 1000kg de paper d’impressió s’utilitzen 11134 kWh d’electricitat, la mateixa quantitat que utilitza una família de mitjana en 10 mesos

Redueix residus

Recicla el paper i disposa dels consumibles originals utilitzats correctament perquè es puguin reutilitzar i reciclar i així no contaminin.

Utilitza paper reciclat o amb la certificació de gestió forestal, que compleixi amb els estàndards socials, econòmics i mediambientals.

Categories