Història de la Llibreta Solidària Printdossier

Creu Roja, Printdossier, Remsa, Responsabilitat Social Corporativa, Solidaritat

Història de la Llibreta Solidària Printdossier

Des de Remsa sempre hem admirat la tasca desenvolupada per Creu Roja Manresa, juntament amb altres entitats de la ciutat, les quals treballen durament per aconseguir reduir les desigualtats i injustícies que ens envolten. Per això, fa anys que col·laborem amb l’entitat participant en campanyes de material escolar i altres projectes puntuals. Tot i així, ja fa 5 anys que vam veure la necessitat de contribuir creant una iniciativa pròpia, per poder tornar a la nostra ciutat, part del que ens ha donat durant més de 35 anys.

recapta de llibres campanya remsa 2014

Va ser en aquest moment, i com a proposta inicial de la cofundadora de l’empresa, que vam plantejar a Creu Roja a Manresa de contribuir amb el seu projecte “Alimenta’t amb gust”, que té com a objectiu aconseguir berenars saludables per a tots els nens i nenes del Casal-ot i els joves del JNA. Des de l’entitat ens van encoratjar a dur-ho a terme, i ens van posar totes les facilitats possibles, per tal que tot fos un èxit.
El 2014, vam començar així, una iniciativa solidària fent una recollida de llibres. Aquesta consistia en que la gent, voluntàriament, deixava en dipòsit els llibres que no feien servir i nosaltres els posàvem a la venda el mes d’abril. De cada venda es destinaven 2€ al programa “Alimenta’t amb gust” i la resta es retornava a la persona.

 

Entrega xec remsa creu roja manresa jordi camps miquel riera 2016

 

Durant 3 anys vam fer la recollida de llibres, que va tenir tan bona rebuda que ens resultava difícil trobar lloc per guardar tots els llibres que ens aportaven. Per aquest motiu vam decidir canviar-ho i se’ns va acudir que seria una bona idea crear un producte propi, i així poder fer totes les aportacions íntegrament per aquest projecte solidari.

Així, el 2017, vam crear el nou concepte de Llibreta Solidària. Aquesta va ser molt ben rebuda i ens va permetre superar-nos un any més. Per això, vam voler marcar-nos un nou repte pel següent any, i fer un producte encara més especial. Va ser llavors quan vam fer la proposta de col·laboració a l’il·lustrador manresà Jaume Gubianas, el qual va rebre la proposta amb molt entusiasme i li va agradar molt el projecte.

entrega xec creu roja manresa printdossier remsa 2018

Aquest any 2019 coincideix amb el 5è aniversari de Printdossier i tenim moltes ganes de fer el projecte de la llibreta solidària encara més especial. És per això que, juntament amb en Jaume Gubianas, el passat 6 de febrer, ja vam començar a buscar la inspiració amb una visita al Casal-ot, on vam poder conèixer als infants i a l’equip tècnic que fa possible aquesta gran tasca. També vam poder apreciar les últimes millores que han fet en les instal·lacions i aquells racons nous que els infants poden gaudir.
Amb aquesta visita tan especial, els mateixos nens i nenes del Casal-Ot, van poder participar en el procés creatiu de la il·lustració que donarà vida a la llibreta d’aquest any. En Jaume Gubianas els hi va fer una demostració, en directe, de com, amb molt poc esforç es pot plasmar en paper tot allò que ens passi pel cap. Finalment, i gràcies a un gran treball en equip, vam aconseguir crear els dos personatges que ens acompanyaran aquest any.

View this post on Instagram

 

A post shared by Remsa (@remsasl) on

El projecte de la llibreta solidària ha anat evolucionant i consolidant-se en aquests 5 anys, i, des de Remsa, esperem que entre tots els ajudeu perquè cada vegada sigui més gran i tingui més repercussió.

Si voleu estar al dia sobre el projecte i saber quan fem la presentació de la llibreta 2019, seguiu-nos a les nostres xarxes:

@RemsaSL    [minti_button link=»https://www.facebook.com/remsasl/» size=»small» target=»_blank» lightbox=»false» color=»color-3″ icon=»fa-facebook»] [/minti_button] [minti_button link=»https://www.instagram.com/remsasl/» size=»small» target=»_blank» lightbox=»false» color=»color-3″ icon=»fa-instagram»] [/minti_button] [minti_button link=»https://twitter.com/remsasl» size=»small» target=»_blank» lightbox=»false» color=»color-3″ icon=»fa-twitter»] [/minti_button]

Creu Roja explica el projecte «Alimenta’t amb gust» en aquest vídeo:

Per més informació sobre el projecte del Casal-ot podeu visitar la web de Creu Roja Manresa i les seves xarxes de Facebook, Instagram o Twitter.

També podeu seguir a l’il·lustrador de la llibreta, Jaume Gubianas    [minti_button link=»https://www.instagram.com/jaume_gubianas_escude/» size=»small» target=»_blank» lightbox=»false» color=»color-3″ icon=»fa-instagram»] [/minti_button] [minti_button link=»https://www.facebook.com/jaume.gubianasescude» size=»small» target=»_blank» lightbox=»false» color=»color-3″ icon=»fa-facebook»] [/minti_button]

Historia Llibreta Solidària 2014 2019

Sobre la llibreta solidària a la premsa:
https://www.regio7.cat/manresa/2018/04/21/casal-ot-creu-roja-ha/471487.html
https://www.naciodigital.cat/manresa/noticia/75018/creu/roja/remsa/uneixen/crear/llibreta/solidaria
https://remsasl.com/2018/04/09/llibreta-solidaria-remsasl-printdossier-creu-roja-manresa/

Categories