Eines de col·laboració empresarial

Transformació Digital

Eines de col·laboració empresarial

 

La col·laboració empresarial és la clau per impulsar la productivitat de les organitzacions. Es tracta de la forma de treballar centrada a obtenir el màxim potencial derivat del talent i la interacció de les persones, emprant tecnologies que milloren la comunicació i interactivitat. També inclou una transformació dels espais físics.

Entre els beneficis de la col·laboració s’inclou un augment de la productivitat, una major agilitat en la presa de decisions, una conciliació entre l’àmbit professional i personal i una major seguretat. El nou clima de col·laboració empresarial agilitza treballs i processos i aporta un estalvi de costos.

 

 

 

 

Eines de col·laboració 

La tecnologia dedicada la col·laboració empresarial ha de respondre a les necessitats de les persones i gestionar-se de forma eficaç. La tecnologia per si sola no impulsa la productivitat, necessita un canvi en la cultura de treball i la gestió de les persones per unificar el component digital i físic.

Sala de reunions

Actualment, les sales de reunions s’estan transformant per prioritzar l’accés a recursos tecnològics que fomenten la col·laboració i el treball en equip. Aquests recursos s’adapten a les necessitats específiques de cada empresa, tant per la quantitat de persones que col·laboren com pels recursos tecnològics que els permeti ser més eficients.

Ricoh classifica els espais segons la finalitat de la sala de reunions:

  • Huddle roms: interacció de grups reduïts, gran disponibilitat de recursos col·laboratius
  • Meeting room: orientades a treballar en equip localment o en remot
  • Board roms: ofereix funcions avançades amb un enfocament dinàmic i gran qualitat d’àudio/vídeo.
  • Open Space: escenaris més informals dissenyats per inspirar idees
  • Creativity: espais amb multitud de recursos per ajudar a que flueixin les idees, tant en grup com de forma individual
  • Espai social polivalent: espais dinàmics polivalents de grans dimensions enfocats a una col·laboració disruptiva

Recursos tecnològics

Utilitzar els recursos tecnològics adequats incrementa la productivitat i també permet l’intercanvi d’idees sense necessitat de desplaçament, la qual cosa suposa un estalvi de costos i temps, que alhora comporta una major sostenibilitat, ja que evitant els desplaçaments reduïm les emissions de CO2.

Pantalles interactives

Les pantalles interactives Ricoh serveixen per a tots els perfils, amb les mateixes funcions en mides diferents. Permeten reunions més dinàmiques, interactivitat amb dispositius mòbils i col·laboració a distància, enviar i rebre documents àgilment i costumitzacions per a projectes.

 

 

Ricoh Theta V

 

 

Un altre recurs que presentem als nostres clients juntament amb les pantalles interactives, quan ho necessiten, és una càmera 360 que els permet oferir una nova experiència als seus clients sense haver de desplaçar-se de l’oficina. Això comporta un estalvi de temps i recursos i incrementa l’eficàcia de les seves vendes.

 

 

 

 

 

Sistemes de videoconferència

També es poden complementar les pantalles interactives amb un sistema de videoconferència. Els participants poden unir-se a les reunions a través d’un navegador web, dispositius mòbils, pantalles interactives, terminals i marcatge mitjançant números de telèfon locals.

 

Pots consultar aquesta infografía amb els resultats d’un informe realitzat per IDC i Ricoh que reflecteix a més de 200 organitzacions espanyoles, representatives a nivell nacional, al novembre de 2017.

 

Si vols més informació per saber si necessites implementar alguna d’aquestes solucions en la teva empresa posa’t en contacte amb nosaltres.

[contact-form-7 id=»19″ title=»Formulari»]

Categories